بررسی رابطه افزایش حسابهای قرضالحسنه بر رشد اقتصادی در ایران
به گزارش روابطعمومی صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران (ایسفا)، نتایج بررسی رابطه افزایش حسابهای قرضالحسنه بر رشد اقتصادی ایران بازه زمانی ۱۳۵۷ تا ۱۳۹۹ را پوشش میدهد و از روش تخمین ARDL (روش رگرسیونی خود توضیحی با وقفههای گسترده) برای برآورد ضرایب مربوط به متغیرهای تحقیق استفاده کرده است.
در این تحقیق، دادههای سری زمانی متغیرهای حساب قرضالحسنه، رشد اقتصادی، تورم و اشتغال مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که رابطه بین رشد اقتصادی و حسابهای قرضالحسنه مثبت و رابطه بین رشد اقتصادی و تورم منفی است.
همچنین،ضرایب مربوط به جمعیت و اشتغال مثبت است. بدیهی است که با افزایش نرخ اشتغال و افزایش جمعیت میتوان انتظار داشت که تولیدناخالص داخلی افزایش مییابد. افزایش اشتغال به همراه افزایش جمعیت موجب افزایش تولیددر بخش های مختلف به ویژه در کسب و کار های کوچک میشود و اگر تامین مالی این کسب و کار ها به سهولت انجام گیردمیتوان نتیجه گرفت که تولیدنیز افزایش یابد
در نتیجه این تحقیق امده است؛ پیشنهادمیشودصندوقهای قرضالحسنه با پشتوانه دولتی و متشکل از مردم که ارکان اصلی جامعه را تشکیل میدهند در جامعه رواج یابندتا افراد بتوانند با پرداخت پول خود به این صندوقها هم باعث رواج این امر شده و باعث توسعه اقتصادی جامعه گردند.
در این راستا تشکیل صندوق تعاون قرضالحسنه بین افراد با سطح درآمدیکسان میتواندبا تثبیت درآمد، از تشدید فاصله طبقاتی جلوگیری به عمل آورد.
گفتنی است؛ بررسی رابطه افزایش حسابهای قرضالحسنه بر رشد اقتصادی در ایران، در فصلنامه علمی اقتصاد و بانکداری اسلامی، شماره سی ونهم،تابستان1401 منتشر شده است.
نظر شما :