تاثیر مولفه های اقتصاد دانش بنیان بر سپرده های قرض الحسنه در بانک های دولتی

به گزارش روابط عمومی صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران ( ایسفا)، قرضالحسنه بهعنوان یکی از ابزارهای مورد تأکید در قانون عملیات بانکی بدون ربا، با هدف جذب منابع مالی پساندازکنندگان و تأمین نیاز مالی اقشار محروم، جایگاه ویژهای در نظام مالی ایران دارد.
مولفههای اقتصاد دانش بنیان یکی از عوامل تعیینکننده, افزایش سپردههای قرضالحسنه محسوب شده است. زیرا، بهبود حاکمیت قانون، بهبود رژیمهای نهادی و اقتصادی، ارتقاء سیستم های ارتباطی از قبیل اینترنت و خلق فناوریهای نوین منجر به افزایش اطمینان به نظام بانکی و افزایش تمایل مردم برای سپرده گذاری و همچنین افزایش سپردههای قرضالحسنه شده است.
همچنین الکترونیکی شدن خدمات بانکی در حوزه قرض الحسنه منجر به افزایش تمایل به سپردهگذاری در سپردههای قرض الحسنه و از سوی دیگر, ارتقاء سیستمهای ارتباطی منجر به تخصیص بهینه منابع قرضالحسنه شده است.
پژوهشی تازه با بررسی دادههای فصلی بین سالهای ۱۳۷۷ تا ۱۴۰۱ و با بهرهگیری از روش خودرگرسیونبرداری با وقفههای توزیعی (ARDL)، به تحلیل تأثیر مؤلفههای اقتصاد دانشبنیان بر سپردههای قرضالحسنه انجام شده است.
بر اساس یافتههای این مطالعه،نتایج در کوتاهمدت نشان دهنده، مولفه های اقتصاد دانشبنیان اثر مثبت و معناداری بر سپردههای قرض الحسنه دارند اما در بلندمدت، متغیر آموزش و منابع انسانی تاثیر مثبت و معناداری بر سپردههای قرضالحسنه دارد.
همچنین تاثیر متغیرهای ابداعات و زیرساخت های اطلاعاتی بر سپردههای قرضالحسنه در بلندمدت تایید نشده است. اما متغیر رژیم های نهادی و اقتصادی در بلندمدت، تاثیر منفی و معناداری با قرض الحسنه دارد.
نظر شما :