به مناسبت روز احسان و نیکوکاری انجام شد؛
تقدیر به پاس یک عمر فعالیت خیر خواهانه

به گزارش روابط عمومی صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران؛ در این جلسه که با حضور اعضای هیئت امنای و هیئت مدیره صندوق برگزار شد؛ نقش برجسته دکتر جمالی زواره در توسعه و ارتقای خدمات صندوق را مورد تقدیر قرار داده و از تلاشهای مستمر ایشان در راستای تسهیل امور دانشجویی قدردانی کردند. اهمیت حمایت از دانشجویان و توسعه منابع مالی پایدار برای آنان را مورد تأکید قرار داده و از اقدامات صندوق در این زمینه تمجید کرد.
ضرورت تشکیل صندوقهای قرضالحسنه
دکتر منصور جمالیزواره، رئیس هیئت مدیره صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران با تأکید بر اهمیت شکلگیری و گسترش این صندوقها در کشور اظهار کرد: صندوقهای قرضالحسنه، چه پیش و چه پس از انقلاب، نقشی کلیدی در حمایت از اقشار نیازمند ایفا کردهاند. این نهادها بستری فراهم میکنند تا افراد بتوانند بخشی از پسانداز خود را در اختیار نیازمندان قرار دهند. در جامعهای مانند ایران که باورهای مذهبی مردم با کارهای خیرگره خورده است، صندوقهای قرضالحسنه میتوانند مسیری مؤثر برای تحقق این ارزشها باشند.
وی با اشاره به تجربه شخصی و فعالیت در حوزه دانشگاهی اظهار کرد: هشت سال معاون دانشکده پزشکی تهران، شش سال معاون علوم پایه و دو سال معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بودم و نخستین دانشگاه علوم پزشکی را پس از انقلاب در شهر یزد پایهگذاری کردم به همین دلیل مشکلات دانشجویان را از نزدیک لمس کرده ام.
رئیس هیئت مدیره صندوق قرض الحسنه دانشجویان ایران: با اشاره به ارتباط نزدیک خود با دانشجویان از سال ۱۳۶۱، بر ضرورت حمایت از آنان تأکید کرد و گفت: تجربه دوران دانشجویی و مشکلات مالی آن دوره، مرا به درک عمیقتری از نیازهای دانشجویان رساند.
استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران به یکی از تجربیات تأثیرگذارش اشاره کرد و گفت: بارها دیده بودم که در سالن ناهارخوری دانشجویی، افراد غریبهای مشغول صرف غذا هستند. زمانی که از آنها پرسیدیم چرا اینجا غذا میخورند، گفتند که ژتون غذای دانشجویی خریدهاند. با پیگیری متوجه شدیم که برخی دانشجویان، برای خرید کتاب، ژتون غذای خود را میفروشند.
وی در خصوص ایده تأسیس صندوق گفت: در دوران دانشجویی، مجبور بودم در آموزشگاههای شبانه تدریس کنم یا در منازل به تدریس خصوصی بپردازم. در آن زمان، دریافت کمک مالی برای دانشجویان دشوار بود، اما برخی نیکوکاران، مانند برادران همدانی که کارخانهدار بودند، به دانشگاهها کمک میکردند. همین تجربه باعث شد که ایده ایجاد نهادی برای ارائه وامهای دانشجویی در ذهنم شکل بگیرد.
دکتر منصورجمالیزواره در ادامه افزود: پس از آنکه معاونت دانشگاه علوم پزشکی تهران را قبول کردم حق معاونتی خود را به حمایت از دانشجویان اختصاص دادم و از آنان خواستم که پس از فارغالتحصیلی، همان مبلغ را به دانشجویان نیازمند دیگری بپردازند. این اقدام، زمینهساز تأسیس صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران شد که با سرمایهای اندک، حدود ۱۵۰ هزار تومان، فعالیت خود را آغاز کرد.
لزوم گسترش فرهنگ قرضالحسنه
استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: مطالعات علمی نشان داده است که ترویج فرهنگ قرضالحسنه میتواند تأثیر قابلتوجهی بر بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه داشته باشد و در راستای توسعه پایدار و عدالت اجتماعی مؤثر واقع شود.
دکتر جمالیزواره با اشاره به اهمیت حمایت از این صندوق گفت: هرچند مبالغ وامهای پرداختی چندان زیاد نیست و نمیتوان با آن لپتاپ خرید، اما برای تأمین هزینههای ضروری مانند تهیه کتاب بسیار مفید است.
وی با تأکید بر لزوم گسترش فرهنگ قرض الحسنه در میان دانشجویان اظهار داشت: به لطف خدا و مشارکت خیرین، امیدواریم روزی در تمامی استانها صندوق قرض الحسنه دانشجویان داشته باشیم تا تمامی دانشجویان، صرفنظر از نوع دانشگاه محل تحصیلشان، از این حمایتها بهرهمند شوند.
عضو هیئت امنای صندوق قرض الحسنه دانشجویان ایران با تأکید بر نقش خیرین در توسعه فرهنگ قرض الحسنه، ابراز امیدواری کرد که در آینده، وامهای ارائهشده کاملاً بدون بهره باشند .
استاد پیشکوست دانشگاه علوم پزشکی تهران پیشنهاد داد که با اطلاعرسانی گسترده، دانشجویان به عضویت صندوق درآیند و با سپردهگذاری، آن را تقویت کنند تا امکان ارائه تسهیلات بیشتر فراهم شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: فعالیتهای صندوق قرض الحسنه دانشجویان ایران، کاملاً بدون سود و با هدف کمک به دانشجویان انجام میشود .
نظر شما :