نیکوکاری، بهانهای برای زیستن و جلوهای از ایمان در عمل صالح

به گزارش روابطعمومی صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران(ایسفا)، دکتر سید حمید خویی، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضمن تبریک ولادت حضرت زهرا(س) و روز مادر به بانوان حاضر در اولین نشست خیرین دانشجویی و فرهنگی، به کتاب «انسان در جستجوی معنا» نوشته ویکتور فرانکل اشاره کرد و گفت:این کتاب ارزشمند تأکید دارد که هر انسانی باید بهانهای برای زیستن داشته باشد. بیشک، یکی از قویترین انگیزهها برای زیستن، نیکوکاری است که به زندگی انسان معنا میدهد.
تأکید قرآن بر نیکوکاری و عمل صالح
استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به آیات متعدد قرآن کریم، اظهار کرد: « نزیک به ۷۰ آیه قرآن، ایمان بیواسطه با عمل صالح گره خورده است. ازجمله در آیه «إِنَّ الَّذینَ آمَنوا وَعَمِلُوا الصّالِحاتِ»، ایمان تنها زمانی کامل است که در عمل صالح متجلی شود.»
وی افزود: پنج واژه مرتبط با نیکوکاری در قرآن (بر، احسان، معروف، خیر و عمل صالح) بارها بر اهمیت این ارزش تأکید کردهاند.
داستانی از نیکوکاری و عنایت الهی
دکتر خویی با اشاره به خاطرهای اظهار کرد: حدود 15 سال پیش، در جریان شرایط سخت یک خانواده آبرومند عرب قرار گرفتم که دخترشان در آستانه ازدواج بود اما توانایی مالی برای تهیه جهیزیه نداشتند. به سراغ یکی از دوستان تاجرم رفتم و از او خواستم هزینه جهیزیه را تقبل کند. او چکی به مبلغ 500 هزار تومان نوشت، اما این مبلغ برای آن شرایط کافی نبود چک را پاره کردم و گفتم: دیگران کمک میکنند من فقط میخواهم نمکی به این آش بریزم.
سپس به سراغ دوست دیگری رفتم و از او نیز خواستم کمک کند. او بدون تردید پرسید: امروز هزینه یک جهیزیه متوسط چقدر است؟ گفتم: حدود 15 میلیون تومان. او چکی 20 میلیون تومانی نوشت و گفت: برو بهترین جهیزیه را تهیه کن. این فرد نیکوکار چند سال بعد در حمله تروریستی داعش در کربلا به همراه خانوادهاش به شهادت رسید و در جوار حرم امام حسین (ع) به خاک سپرده شد. کار خداوند خیلی حساب کتاب داره.
دکتر سید حمید خویی ادامه داد: دو سال پس از این ماجرا، دوستی که در ابتدا کمک محدودی کرده بود، با من تماس گرفت و گفت: کار فوری دارم. وقتی به دیدارم آمد، چکی 5 میلیارد تومانی همراه داشت و گفت که دختر 18 سالهاش دچار بیماری سختی شده و هزینه داروی آن که به تازگی در آمریکا تولید شده، 3 میلیارد تومان است. که دو میلیارد تومان از این مبلغ را به خیریهای که من در آن فعالیت میکردم، اختصاص میدهد. در آن لحظه به او گفتم: شاید اگر آن روز که فرصت پیش آمد دختر علویه را مثل دختر خودت میدیدی و کمک میکردی امروز مجبور نبودی 5 میلیارد تومان برای دخترت هزینه کنی.
دعوت به نیکوکاری
استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان با اشاره به سخن امیرالمؤمنین علی (ع) خاطرنشان کرد: نیازهای مردم به شما از نعمتهای خدا است. این لطف خداوند است که بندهای را برای کار خیر برمیگزیند و این فرصتی است که نباید از دست داد.
وی از حاضرین خواست تا این فرصت ارزشمند را برای نیکوکاری غنیمت بشمارند.
نظر شما :